News

Lånefinansiering fra Eksfin og Sparebanken Vest

Vi er så heldige å få med Eksfin og Sparebanken Vest på laget for å finansiere vår unike løsning for skånsom høsting på havbunnen.


- Vi har hatt en nær og utrolig god dialog både med bank og Eksfin gjennom hele finansieringsrunden. Dialog og fleksibilitet fra alle parter har vært utrolig viktig for å ha god nok fart på prosessen. Her er vi svært takknemlig for innsatsen som er lagt ned, sier Øystein Tvedt, CEO.

- Første fartøy med ny metode er et pionerarbeid som ikke hadde være mulig å finansiere uten Eksfin-ordninger som i samspill med lokal bank gir helt nødvendig risikoavlastning og finansiering ved siden av betydelig privat kapital som investeres i dette prosjektet.

Sitat fra Sparebanken Vest:

- Det neste 10-året må næringslivet langs kysten lykkes med 3 viktige løft: omstille verdensledende teknologi fra offshorenæringen til nye bærekraftige forretningsmodeller i havrommet, øke eksporten og skalere flere vekstbedrifter i samarbeid mellom gründere, etablert industri og forskning. Tau Tech representerer et strålende eksempel på nettopp dette. Som en del av nysatsningen vår på Sunnmøre og sammen med et sterkt gründer- og eierteam er vi glade for å bidra til å realisere et nytt bærekraftig fiskeri med stort internasjonalt potensial, sier Ragnhild Janbu Fresvik, konserndirektør i Sparebanken Vest.


Vi gleder oss til et videre tett samarbeid!


Les pressemelding fra Eksfin her:


Share article

Posted in Nyheter